αρχίζοντας από σήμερα...
Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε πράγματα που αξίζουν.
Image is not available
Slider

Οι κορίνες της ζωής μας

magopoulou ioanna2« - Μα τι κάνει η κοπέλα», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος που δεν έχει πολλές σχέσεις με τη γυμναστική και βλέποντας αυτήν τη φωτογραφία.

magopoulou ioanna

Η αθλήτρια κοιτάζει χαμογελαστή τις κορίνες κι ετοιμάζεται να τις πιάσει στα πλαίσια ενός προγράμματος μέσα στο αγωνιστικό ταπί. Φαίνεται περίπλοκο ναι, με βάση τη θέση του σώματός της, αλλά η αθλήτρια φαίνεται σίγουρη για τη πρόθεσή της να τις αρπάξει, σαν να ...παίζει μαζί τους. Κι αν πέσουν; Πως θ΄αντιδράσει άραγε; Θα της φύγει το χαμόγελο καθώς θα μαζεύει τις κορύνες από τα ταπί, η θα συνεχίσει να χαμογελά προσδοκώντας σε ένα καλύτερο άρπαγμα μέσα στο πρόγραμμα; Κανείς δε ξέρει, αλλά ο καθένας τελικά ορίζει τις δικές του προσδοκίες με βάση τη θέλησή του για μια ευτυχισμένη ζωή.  Η γυμναστική είναι μια μικρογραφία στο «αγωνιστικό» μονοπάτι της ζωής μας μέσα στο οποίο θα χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δικές μας «κορίνες». Το αν θα τις κοιτάξουμε με χαμόγελο ή γεμάτοι από φόβο, εξαρτάται από το πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τη κάθε πτώση. Η ευτυχία της ζωή μας εξαρτάται από τη ποιότητα των σκέψεών μας λέει ο φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος. Αυτό διδάσκει (ή θα έπρεπε τουλάχιστον να διδάσκει) η γυμναστική, ένα καθαρά ατομικό – ψυχολογικό άθλημα το οποίο καλλιεργεί τη θέλησή μας να παλέψουμε στη ζωή μας.

Η δύναμη της της τέχνης της φωτογραφίας, είναι να μπορεί να φυλακίζει τον χρόνο σε μια απειροελάχιστη στιγμή της προσπάθειας, μέσα από την οποία μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πράγματα που συνήθως τα ..προσπερνάμε!

Για την ιστορία, η κοπέλα της φωτογραφίας Η πρωταθλήτρια Ιωάννα Μαγοπούλου, έπιασε με επιτυχία τελικά τις κορύνες στον αγώνα της Κυριακής και της εύχομαι την ίδια επιτυχία να έχει στη ζωή της διατηρώντας το ίδιο χαμόγελο αυτοπεποίθησης μπρος σε κάθε ενδεχόμενο...


 tonyΟ Αντώνης Κεραμιδάς είναι φωτογράφος, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων (Μ.Β.Α). Δημιούργησε το adonisk.gr προκειμένου να αναδείξει την καλλιτεχνική πλευρά της φωτογραφίας γυμναστικής και χορού και όχι μόνον. Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί του εδώ 


Pin It